Az áramtartozás fejében számolják el

Izrael négy hónapra felfüggeszti a palesztin pénzek átutalását

Izrael négy hónapra felfüggeszti a palesztinok javára beszedett adók és vámok továbbítását a már erősen eladósodott Palesztin Hatóság számára.

2012.12.12 09:37MTI

A palesztinok ENSZ-státusának - Izrael által elutasított - átminősítésére adott válaszul a zsidó állam már visszatartott 460 millió sékel (92 millió euró) palesztinoknak járó pénzt. Avigdor Liberman izraeli külügyminiszter azt hangoztatta kedd este, hogy a pénzt, amelyet Izrael a palesztinok számára beszed, nem visszatartani fogják, hanem az áramtartozás fejében számolják el. 

A palesztinok összesen 1,6 milliárd sékel tartozásuk van, s amint ezt letörlesztik, Izrael dönt arról, hogy felújítja-e a befolyó összegek továbbítását - mondta a külügyminiszter. Szövetségesei, így az Egyesült Államok és az Európai Unió nyomatékosan figyelmeztették Izraelt, hogy ne állítsa le az átutalásokat, mert az a palesztin autonómiahatóságok összeomlásával fenyeget. 

Az erősen jobboldali, ultranacionalista Liberman óva intette a Gázai övezetet uraló, radikális iszlamista Hamász palesztin szervezetet az izraeli területek elleni rakétatámadások felújításától. "Egy újabb rakétatámadás a Gázai övezetből szárazföldi offenzívát vonna maga után", és annak során Izrael ismét elfoglalná az egész enklávét - idézte szerdán a Háárec és a The Jerusalem Post a miniszter szavait.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.