212 fős létszámleépítés

A kapuvári húsgyár dolgozóinak többségét elbocsátják

Dolgozóinak kétharmadát elbocsáthatja a kapuvári húsgyár.

2012.10.11 11:58MTI

Pászli Tibor, az üzem szakszervezeti vezetője elmondta: az üzemi tanács szerdán kapott tájékoztatást arról, hogy a munkaügyi központnak 212 fős létszámleépítést jelent be a tulajdonos; ez a Kapuvári Hús Zrt. teljes állománya. A szakszervezeti vezető megjegyezte: attól tartanak, hasonló sorsra jut hamarosan a Kapuvári Bacon Kft. is. Hozzátette: nem értik a lépést, mivel ez nagyban nehezíti a vállalatnak a tulajdonosok által tervezett újraindítását. 

Ráadásul az egyik kisebbségi tulajdonos által felvetett bérvágásra alapuló mellett egy másik megmentési terv is körvonalazódik. Utóbbiról annyit közölt: ennek hátterében egy gazdatömörülés és egy adósságkezelő áll. Zsobrák Péter többségi tulajdonost és Rimányiné Somogyi Szilviát, a megyei munkaügyi hivatal vezetőjét egyelőre nem sikerült elérnie az MTI-nek. Szeptember közepén állt le szinte teljesen az üzem, amelynek felszámolását nem jogerősen két héttel korábban rendelte el a Győri Törvényszék. 

A múlt csütörtökön közzétett, október elsején jogerőre emelkedett végzéssel a bíróság elrendelte a Kapuvári Hús Zrt. felszámolását, felszámolóként a Hitelintézeti Felszámoló Nonprofit Kft.-t jelölte ki. Hetekkel ezelőtt a társaság felmondta a mintegy száz alkalmazott kölcsönzésére vonatkozó szerződést, így mintegy 320 dolgozója maradt a húsgyárnak, amely az egyik kisebbségi tulajdonos tájékoztatása szerint négy és félmilliárdos banki és hárommilliárdos beszállítói tartozást halmozott fel. A Kapuvári Hús Zrt. és a Kapuvári Bacon Kft. részben azonos tulajdonban van.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.