Kormányzati beavatkozás

Kiemeltként igyekszik védeni a kormány a kapuvári húskombinátot

Kiemelt jelentőségű vállalattá nyilvánítja a kapuvári húskombinátban érintett mindkét céget a kormány - közölte a Kormányszóvivői Iroda szerdán.

2012.09.12 16:49MTI

A lépést az indokolja, hogy a kapuvári húskombináttal kapcsolatban súlyos pénzügyi visszaélések gyanúja merült fel a korábbi felelőtlen garanciavállalások okán. Ezen helyzet tisztázása és a munkahelyek megvédése miatt a kormány megteszi a szükséges lépéseket és nemzetstratégiai szempontból kiemelt jelentőségű vállalattá nyilvánítja, a húskombinátban érintett mindkét céget - derül ki a szóvivői iroda közleményéből. A két érintett cég a Kapuvári Hús Zrt. és a Kapuvári Bacon Húsipari Kft.

Szerdai számában a Kisalföld arról írt, hogy többhetes termeléscsökkenés után leállt a négyszáz embert foglalkoztató kapuvári húsgyár.

A cikk szerint a Kapuvári Hús Zrt. közgyűlését - amelytől a dolgozók komoly eredményeket vártak - e hét elejéről szeptember 27-ére halasztották; a hazaküldött alkalmazottak a telefonhívást várják a munka újraindulásáról.

Nem állt le, ám jelentősen csökkentette termelését a Kapuvári Hús Zrt. - közölte Pászli Tibor, a Húsipari Dolgozók Szakszervezetének alelnöke, a gyár érdekképviseleti vezetője az üzem előtt az MTI-nek nyilatkozva szerdán.

Konkrétumok említése nélkül azt mondta, lényegesen kevesebb alapanyag érkezik és késztermék távozik az üzemből. Folyamatosan cserélődik, hogy kiket hívnak be munkára.

Tájékoztatása szerint a termelés csökkentése aggodalomra ad okot, mivel szeretnék a 400 munkahelyet és az üzleti partnereket megtartani. "Én úgy tudom, hogy a tulajdonosnak is ez az akarata" - tette hozzá.

Közlése szerint hetek, hónapok óta folynak tárgyalások a cég jövőjéről, a nemrégiben történt tulajdonosváltással pedig felgyorsultak az események.

A tárgyalások céljaként azt jelölte meg, hogy a négyszáz embernek megfelelő munkamennyiség kerüljön ebbe a gyárba. Erre a társság meglévő piacai és szerződései komoly esélyt adnak - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.