Lecsúsztak az aranyéremről...

Torna: Egy hajszálon múlott a magyar válogatott győzelme!

Csak egy hajszálon múlott a magyar férfi és női tornász-válogatott győzelme a szombat késő esti külföldi csapattalálkozókon - A férfi válogatott mindössze 5 századdal, a női pedig 3 tizeddel csúszott le az aranyéremről.

2009.03.15 10:00ma.hu - Fotó: XLSport

A Hetrovics Marcell, Szalontai István, Czingli László, Hídvégi Vid, Marján Péter és Rácz Attila összeállítású magyar csapat Norvégiában a norvég-olasz-szlovén-magyar csapattalálkozón vett részt, ahol mindössze 5 századdal lemaradva az olasz együttestől, 341.300 ponttal (1. olaszok 341.350, 3. norvégok 315.200 ) a második helyen végzett.

A lebonyolítási rend szerint 5 versenyző indulhatott 6 szeren és a legjobb négy eredmény számított, a magyaroknál viszont az Eb-felkészülés miatt mindenki "hatszerezett", igaz, versenyen kívül.

A mieink jó formát mutattak, Hetrovics Marcell 82.5 ponttal az egyéni összetettben a 4. helyen végzett. A nem hivatalosan hat szeren induló Hídvégi Vid remekelt, valamennyi gyakorlatát hiba nélkül mutatta be, így 85.9 ponttal megnyerhette volna az összetett versenyt.

A csapatviadal is Eb-válogatónak számított, Szalontai István talajon teljesítette a szintet. A korábban elért eredmények alapján eddig Berki Krisztián, Hídvégi Vid és Hetrovics Marcell számított biztos Eb-csapattagnak.

A válogatott érkezése: vasárnap 18.20, Ferihegy2.

A három felnőtt és két junior versenyzőből álló magyar női csapat - Gombás Laura, Farkas Ildikó, Szabadfi Szilvia, Kapitány Olívia és Divéky Luca - Portugáliában, a portugál-magyar csapattalálkozón tornázott, és mindössze 3 tizeddel kapott ki a portugáloktól. ( Portugália 145.300, Magyarország 145.000).

A csapattalálkozó lebonyolítási rendje szerint az öt versenyzőből 4 indulhatott minden szeren és a legjobb három eredménye számított. A lányok többször hibáztak, közöttük az elmúlt időszakban itthon remeklő Gombás Laura is, talajon és korláton.

A szintén Eb-csapattag Farkas Ildikó viszont rontás nélkül tornázott, így 50.3 ponttal megnyerte az egyéni összetettet, Gombás 47.15 ponttal negyedik lett.

A csapat érkezése: vasárnap 14.00, Ferihegy 2.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.