Sport

Tíz magyar érem az öttusázók utánpótlás Európa-bajnokságán

Két korosztályban összesen tíz érmet - öt aranyat, három ezüstöt és két bronzot - nyertek a magyarok az utánpótlás korú öttusázók litvániai Európa-bajnokságán, Druskininkaiban.

2023.06.09 01:30MTI

Az U17-eseknél győzött Herbák Emma, a Herbák, Haraszin Linda, Rajncsák Diána összeállítású lány csapat, valamint a Haraszin és Gyurka Hugó alkotta vegyes váltó. Másodikként végzett Haraszin, továbbá a Kiss-Szőlősi Álmos, Gyurka, Hornok Levente fiú csapat.

Az U19-eseknél aranyérmes lett a Zemán Zóra, Mészáros Emma, Varga Orsolya összeállítású lány csapat és a Zemán, Tamás Botond vegyes váltó. Ezüstöt harcolt ki Tamás, míg bronzot Zemán, valamint a Tamás, Jassó Zalán, Marschall Attila fiú együttes.

A hazai szövetség Facebook-oldalának tudósítása szerint újdonság volt a viadalon az akadályverseny, a szakemberek most mérhették le először világversenyen, kik hol állnak az új szakágban (OCR). Az új számban, amely a felnőtteknél a párizsi olimpia után debütál majd, jelentős különbségek tudnak kialakulni, ugyanis egy másodperc két pontot ér.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.