Nyolcvanegy éves korában

Elhunyt Földy László Európa-bajnok asztaliteniszező

Olyan nagyságokkal szerepelt együtt, mint Sidó Ferenc, Berczik Zoltán, Kóczián József, Rózsás Péter vagy Pigniczky László.

2015.02.18 11:39MTI

Nyolcvanegy éves korában elhunyt Földy László kétszeres Európa-bajnok, kétszeres vb-ezüstérmes asztaliteniszező, edző, korábbi svájci szövetségi kapitány.

A halálhírt a hazai sportági szövetség jelentette be, s szerdai közleményében emlékeztetett rá, hogy Földy László Eb-n kétszer - 1958-ban és 1960-ban - nyert aranyérmet csapatban, emellett az utóbbi viadalon, Zágrábban egyesben a dobogó harmadik fokára állhatott. Világbajnokságon 1957-ben és 1959-ben volt az ezüstérmes magyar válogatott tagja, további négy alkalommal pedig bronzérmet vehetett át, kétszer csapatban, egyszer-egyszer férfi, illetve vegyes párosban.

Olyan nagyságokkal szerepelt együtt, mint Sidó Ferenc, Berczik Zoltán, Kóczián József, Rózsás Péter vagy Pigniczky László. Versenyzői karrierjét követően Iránban, majd Görögországban edzősködött. Ez után Svájcban telepedett le, s egy ideig az alpesi ország szövetségi kapitányaként is tevékenykedett.

Földy László évtizedek óta Bázelban élt, ott érte a halál.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.