A következő meccsre kész kell lenniük

Foci-vb: Lausanne-ban rohamtempóban ellenőrzik majd a levett mintákat

Komoly elvárásoknak kell megfelelnie a brazíliai labdarúgó-világbajnokság alatt a lausanne-i doppinglabornak, ugyanis a svájci intézményben tesztelik majd a tornán levett mintáknak, s az eredményeknek az adott játékos követező meccséig meg kell lenniük.

2014.06.06 13:12MTI
freedigitalphotos.net/zole4

A vb-n eredetileg a riói laborba kerültek volna a levett minták, ám a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) korábban megvonta az intézet akkreditációját.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) tájékoztatása szerint a világbajnokságon szereplő játékosoktól eddig levett 750 minta már Lausanne-ban van, s az a tapasztalat, hogy a dél-amerikai országokból maximum 33 óra alatt jutottak el a svájci laborba.

A vb előtt mind a 736 játékostól vizelet- és vérmintát vesznek, a mérkőzések után pedig csapatonként két-két futballistát ellenőriznek majd.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.