"Kegyetlen valóság"

Egy brazil püspök szerint túl sok pénzt pazaroltak el a foci-vb-re

Egy brazil püspök úgy véli, bár hazája esélyes a labdarúgó-világbajnokság megnyerésére, a világkupát követően kénytelenek lesznek szembenézni "a kegyetlen valósággal".

2014.06.04 12:13MTI
freedigitalphotos.net/Naypong

Az osztrák származású Erwin Kräutler, az amazóniai Xingu püspöke kijelentette: a dél-amerikai országra egy esetleges vb-győzelem után "hirtelen felébredés" várna.

A világbajnokság szervezésére költött milliárdok után ráeszmélnek, hogy nincs pénz a szociális kiadásokra, az egészségügyre vagy az oktatásra - mondta a főpap, aki jelenleg ausztriai látogatásán tartózkodik.

Kräutler szerint a világbajnokság alatt sok békés tüntetésre lehet számítani, amelyekkel a fiatalok arra hívják fel a figyelmet, hogy "milyen Brazília valódi arca".

A Sir olasz katolikus hírügynökség beszámolója szerint a püspök rámutatott: "milliárdokat herdáltak el stadionok és létesítmények építésére, hogy megfeleljenek a FIFA előírásainak", de ezt a pénzt a brazil társadalomtól vették el, és a világbajnokság után ezeket az épületeket nem fogják kihasználni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.