Foci-vb

Ribéry utolsó vb-jére készül, ezért győzni szeretne

Saját bevallása szerint Brazíliában szerepel utoljára világbajnokságon Franck Ribéry, a francia labdarúgó-válogatott játékmestere.

2014.05.21 11:47MTI
freedigitalphotos.net/vectorolie

"Ez lesz az utolsó világbajnokságom. Ennélfogva úgy kell odautazni, hogy valami összejöjjön, egyszerűen meg kell próbálni megnyerni a vb-t" - nyilatkozott az RTL Rádiónak.

A Kékek támadójátékának szervezője a 2018-as oroszországi világbajnokságon már nem szándékozik részt venni, azt ugyanakkor nem jelentette be, hogy a brazíliai torna után visszavonulna a válogatottságtól, így a 2016-os, számára hazai rendezésű kontinensviadalon még számolhat majd vele a szövetségi kapitány.

A 31 éves futballista, aki az elmúlt években a Bayern Münchennel sikert-sikerre halmoz - Bajnokok Ligáját, német bajnokságot és kupát nyert -, a harmadik vb-jére készül.

Németországban, 2006-ban - amikor berobbant a nemzetközi élmezőnybe - döntőt játszott, csapata büntetőkkel maradt alul az olasz válogatottal szemben.

Négy évvel később viszont, a Dél-afrikai Köztársaságban, nem sikerült maradandót alkotnia társaival, legalábbis a pályán. A francia válogatott csoportutolsóként gyorsan búcsúzott, de az érte szurkolók amiatt is szégyenkezhettek, hogy a játékosok a jó futball helyett sztrájkkal irányították magukra a figyelmet.

Nicolas Anelka a mexikóiak ellen vívott csoportmérkőzés szünetében összeszólalkozott Raymond Domenech szövetségi kapitánnyal, ezt követően a játékost hazaküldte a szakvezető, amire válaszul az együttes tagjai nem jelentek meg a következő tréningen.

Anelka szerint nélküle is mindenképpen vita robbant volna ki, mert már rendkívül feszült volt a hangulat a játékosok és a szövetségi kapitány között. Ribéry mostanáig 81 alkalommal szerepelt és 16 gólt szerzett a francia nemzeti csapatban.

Őt és 17 további társát szerda estére várják a clairfontaine-i edzőközpontba, ahol velük jelentősen megnő a létszám az első közös vacsora alkalmával. A 27 fős kerethez a szombati BL-döntő után a Real Madrid két játékosa, Karim Benzema és Raphael Varane csatlakozik majd.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.