Kincsem búcsúztató

Viszlát, Overdose!

A világhírű magyar versenyló, Overdose a korábbi tervekkel ellentétben mégsem fut jövő vasárnap a Kincsem Parkban, de elbúcsúztatják.

2013.08.22 15:19MTI

"Múlt csütörtökön észleltük, hogy vérzik a patája. Sokan a legrosszabbra gondoltak, de a röntgenvizsgálat szerencsére azt állapította meg, hogy csak egy tályog fakadt ki. Három napra rá már sántaságmentesen mozgott, tehát nem arról van szó, hogy ilyen lábbal képtelen volna versenyt futni, de nagy a rásérülés veszélye, ami sokkal súlyosabb következményekkel is járhat" - indokolta a döntést a PannoniaOverdose.hu-nak a társtulajdonos Mikóczy Zoltán.

A magyar galoppsport valaha élt egyik leghíresebb képviselőjétől ünnepélyes keretek között, felvezetéssel vesznek búcsút, kivetítőn felelevenítik pályafutását, a nagy győzelmeket, a legemlékezetesebb pillanatokat. Érdekesség, hogy az eseményen bemutatkozik Overdose testvére, Opium Bullet a Blaskovich Ernő Emlékversenyben.

Az eredeti elképzelések szerint Overdose - közel két év kihagyás után - az 1200 méteres Kozma Ferenc Emlékversenyen indult volna, és megfelelő futás esetén még október elején Párizsban versenyzett volna utoljára. Jövőre szinte biztosan ménesbe megy.

A 2010 augusztusáig veretlen, sorozatban 14 futamot megnyert Overdose savós patairha-gyulladást kapott 2009-ben, emiatt veszélybe került karrierje. 2010-ben visszatért, de két megnyert futam után csak hetedik lett a baden-badeni Goldene Peitschén. Tavalyelőtt viszont ismét győzött, mégpedig Hoppegartenben, majd a Haydock Parkban és a Royal Ascoton is újfent bizonyította egyedülálló tehetségét, utóbbi helyszínen a negyedik helyen ért célba. Overdose 2011. november 13-án, Rómában futott legutóbb, és akkor győzött.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.