Premio Carlo e Francesco Aloisi

Legendának nevezte Overdose-t a világ legjobb zsokéja

Legendának nevezte Overdose-t Frankie Dettori, az eredményei alapján a világ legjobbjának tartott zsoké, akivel a nyeregben vasárnap a magyar versenyló megnyerte a római Premio Carlo e Francesco Aloisi elnevezésű Group III-as futamot.

2011.11.16 11:46MTI

Az olasz zsoké a pannoniaoverdose.hu oldalnak adott interjújában felelevenítette: izgatott lett, amikor Mikóczy Zoltán társtulajdonos felkérte, hogy Rómában ő üljön a ló nyergébe.

"Overdose legenda a sprinterek között - mondta Dettori. - A verseny előtt pihent benyomást keltett, ami nem is csoda, hiszen rég versenyzett utoljára. Ám a pályára érve ez elszállt, ott már nem mozgott olyan nyugodtan. A versenyt pedig úgy nyerte, hogy érezni lehetett, a ló maga is győzni akart."

Overdose a római viadalon - amelyen 2008 után másodszor lett első - 1:08.40 perces időeredménnyel haladt át a célvonalon, fél hosszal megelőzve a második Dagda Mort, ezzel pályafutása 16. sikerét aratta.

A zsoké a versenyt követően azt mondta, 75 százalékos teljesítményt kért a lótól, s szerinte Overdose a jövőben még legalább öt hosszt javulhat.

"Végül is könnyű győzelem volt, de ahogy már említettem, azért győzött Overdose, mert pontosan tudja, hogyan kell nyerni. És nyerni is akart!" - fogalmazott Dettori, aki hozzátette, reméli, hogy lesz még alkalma a magyar versenyló nyergében ülni, lehetséges helyszínként pedig Hongkongot említette. Overdose a múlt vasárnapot megelőzően legutóbb a Royal Ascoton versenyzett még júniusban, s kiváló futással a negyedik helyen ért célba. A tavaly augusztusig veretlen, sorozatban 14 futamot megnyerő ló 12 győzelem után savós patairha-gyulladással küszködött, ami miatt veszélybe került a karrierje, ám 2010-ben vissza tudott térni.

Tavaly augusztusban ugyan csak hetedik lett a baden-badeni Goldene Peitschén, majd idei hoppegarteni sikere után a Haydock Parkban is, utóbb a Royal Ascoton bizonyította egyedülálló tehetségét. Az elmúlt hétvégén viszonylag hosszú kihagyás után futott ismét, sikere után pedig az is elképzelhető, hogy tulajdonosai télen is versenyeztetik, és elkezdődhet a felkészítése a hongkongi, valamint a dubaji nagy sprintversenyekre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.