A jövő hét végéig döntenek idei programjáról

Hamarosan betelik Overdose 2011-es naptárja

Mikóczy Zoltán társtulajdonos szerint jövő hét végéig döntenek arról, hogy Overdose, a magyar csodaló mely versenyeken indul még az idén.

2011.07.28 10:36MTI

"Nagyon szeretném, ha Overdose-nak ismét lehetősége nyílna a világelittel megmérkőzni.

Erre Angliában, Yorkban, a többnapos Ebor Festival keretében augusztus 19-én megrendezésre kerülő 1000 méteres, Group I-es Nunthorpe Stakes-en kerülhetne sor" - mondta a pannoniaoverdose.hu-nak Mikóczy, aki hozzátette, az őszi szezon csúcsversenye az október eleji párizsi Prix de l,Abbaye lesz.

Ez az a viadal, amelyet Overdose 2008-ban pályarekorddal megnyert, de a futamot érvénytelenítették, mert az egyik rajtkapu nem nyílt ki.
   
Mikóczy szerint van még egy felkészülési alternatíva: eszerint augusztus 7-én Prágában az eredetileg a közép-európai országok által létrehozott kupán indulna Overdose, majd következne a németországi Goldene Peitsche, amelyet 2008-ban már megnyert, de tavaly ott vesztette el a veretlenségét.
   
A két tervezet között a pénz a döntő faktor, ugyanis szakmailag a yorki viadal szolgálná jobban Overdose felkészülését, de ennek költsége sokszorosa a csehországi és németországi versenynek.
   
"Ha tudjuk vállalni a yorki futamot, csak úgy van értelme, ha augusztus elején el is tudunk indulni. A cél az, hogy Párizsra legyen csúcsformában, ehhez pedig jobb lenne, ha az erősebb yorki mezőnyben mérkőzhetne előtte, ahol persze szintén a győzelem a cél" - mondta Mikóczy, aki arról is beszámolt, hogy idén biztosan nem vállalják a tengerentúli szereplést, azaz Overdose nem vesz részt az Egyesült Államokban a nemhivatalos telivér-világbajnokságnak is nevezett Breeders, Cup-on.
   
Overdose 13 veretlenül teljesített futam után tavaly csak hetedik lett Goldene Peitschén, miután felépült súlyos sérüléséből, a savós patairha-gyulladásból. Idén Hoppegartenben nyert, majd a Haydock Parkban hetedik lett, a Royal Ascoton pedig már jó formát mutatva, a győztestől is alig elmaradva végzett negyedikként.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.