Székesfehérváron

Harminc ország versenyzői a Junior öttusa-vb-n

Harminc ország 140 férfi és női versenyzője jelezte részvételi szándékát a csütörtöktől jövő szerdáig tartó székesfehérvári junior öttusa-világbajnokságra.

2013.07.22 14:27MTI

Az esemény sajtótájékoztatóján Tóth István, a szervezőbizottság elnöke arról beszélt, hogy ez lesz a 22. sportági világverseny Székesfehérváron. Az első igazán jelentős az 1990-es junior vb volt, amely teljes magyar sikerrel zárult.
 
Tóth István kiemelte a 2000-es felnőtt Európa-bajnokságot, amelyen a később olimpiai bajnoki címet is szerző, székesfehérvári Vörös Zsuzsanna nyert aranyérmet. "A 2010-es junior világbajnokságon sportágtörténeti esemény részesei lehettünk, ugyanis a férfi és a női győztes is azonos klubból, az Alba Volánból került ki, Demeter Bence és Kovács Sarolta személyében" - tette hozzá. 

Érdekességként említette meg, hogy ezúttal látványos megnyitó ünnepséget is rendeznek szerdán 18 órakor "Aki a múltját nem becsüli, a jövőt sem érdemli" mottóval, amelyre meghívták a sportág valamennyi hazai olimpiai, vb- és Eb-érmesét. Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány örömét fejezte ki, hogy Székesfehérvár ismét rangos öttusaversenyt rendez, mert - mint megjegyezte - itt a hazai siker nem szokott elmaradni. Nem titkolta, hogy ezt a sikert most elsősorban az egy hete felnőtt Európa-bajnoki címet szerző Földházi Zsófiától várja, hozzátéve, hogy a csapatok sem esélytelenek. 

A magyar indulók: Földházi Zsófia (KSI), Földházi Anita (KSI), Schlett Emese (Volán Fehérvár), Réti Anna (MAFC), Demeter Gergely (Volán Fehérvár), Harangozó Bence (Volán Fehérvár), Málits István (Volán Fehérvár), Lukács Levente (Volán Fehérvár). 

Csütörtökön és pénteken a női és férfi selejtezőt rendezik, majd szombaton és vasárnap következnek a döntők. Hétfőn vegyes váltó szerepel a programban, a háromfős női, illetve férfi váltók pedig kedden, valamint szerdán versenyeznek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.