Pintér: garázda magatartás

Videóval: 9 éves kislányt fújtak le könnygázzal a Loki-Fradi után

A vasárnapi bajnoki mérkőzés után egy rendőri beavatkozás során rosszul lett egy kilencéves kislány, vélhetően a szemébe kerülő könnygáztól.

2013.05.28 21:18MTI
Fotó: MTI

Pintér Sándor az Országgyűlés emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottságának ülésén beszámolóját követően kérdezték többek között a Debrecen-Fradi meccset követő balhéról is. Pintér úgy válaszolt: a kialakult garázda magatartást akarta kezelni a rendőrség, és hamarosan elkészül a jelentés a történtekről.

Sajtóhírek szerint a vasárnapi bajnoki mérkőzés után egy rendőri beavatkozás során rosszul lett egy kilencéves kislány, vélhetően a szemébe kerülő könnygáztól. Az FTC honlapján az olvasható, hogy a klub írásbeli tájékoztatót kér a rendőrségtől a beavatkozás okáról.

A Jobbik azonnali vizsgálatot követel a belügyminisztertől a vasárnapi Debrecen-Ferencváros futballmérkőzés után történt "súlyos rendőri túlkapás" kapcsán - jelentette be az ellenzéki párt két képviselője kedden sajtótájékoztatón. Apáti István ismertetése szerint a vasárnapi mérkőzést követően "rendőri egyenruhába bújt futballhuligánok randalíroztak" és "telefújtak egy buszt könnygázzal", aminek egy körülbelül 9 éves lány is áldozatul esett.

A jobbikos politikus szerint az akcióban részt vevő rendőrök a "legsötétebb kádári időket idéző eljárásban" a kollektív bűnösség elvét követve egy egész busznyi szurkoló ellen követtek el túlkapást. Szilágyi György elmondta: írásbeli kérdéssel fordulnak Pintér Sándor belügyminiszterhez és követelik az ügy azonnali kivizsgálását, a felelősök megnevezését és legszigorúbb megbüntetését, mert álláspontjuk szerint ezek a rendőrök "méltatlanná váltak a rendőri egyenruha viselésére".

A Jobbik emellett Csányi Sándorhoz, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökéhez is fordul azzal a kérdéssel: a szurkolók, vagy a rendőrök miatt nem járnak családok a mérkőzésekre?

Csak nagykorúaknak!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.