Ultraharag

Videó: a szurkolók kemény üzenete az MLSZ-nek: elég volt, a stadion nem színház!

A már ki tudja mióta tartó harc kezdi elérni csúcspontját. Az MLSZ mindenért büntet, az ultrák egyre elégedetlenebbek és egyre gyakrabban mondják ki: elég volt.

Az MLSZ hétről-hétre egyre súlyosabb büntetésekkel sújtja az NB1 csapatait szurkolóik magatartása miatt. A büntetés indoka között szerepelnek a rasszista megnyilvánulások, de az is többszázezres büntit von maga után, ha a szurkolótábor egy másik csapatot szid. Márpedig ez – mondják az ultrák – minden labdarúgó-mérkőzés normális velejárója.

A Szövetség gyakran hivatkozik a fejlett nyugati államokra, mondván, ott már megoldották a problémát. A szurkolók ezt bizonyítékokkal cáfolják, mint videójukban látható, a „tökéletes nyugat” nem különbözik tőlünk. A drukkerek nem értik, miért kell büntetni azért a csapatot, mert például a fradisták szidják az újpestieket, a lilák meg a zöldeket. „Ez nem színház”, mondják!

Közben az MLSZ-nél arra hivatkoznak, hogy az ultrák miatt nem járnak ki a családok a meccsekre, és ezért van kevés néző. Ezt cáfolja, hogy hétről-hétre gyermekek, nők, fiatalok, családok is tiszteletüket teszik a pályákon. Nem mellékesen épp azokon a találkozókon vannak a legtöbben, mely a legveszélyesebb – a tavaszi Fradi-Újpesten 17 ezren voltak kint, köztük rengeteg család, gyermek. Lehet, hogy nem a szurkolók miatt jár kevés néző magyar bajnoki meccsekre, hanem esetleg a futball minősége miatt?

Tiltakozásul – kiegészítve a regisztrációs kártyák és egyéb MLSZ-találmányokkal – egyre több helyen burkolóznak némaságba az ultracsoportok. Az újpestiek, a diósgyőri tábor egy része már jó ideje némaságot fogadott, a fehérváriak a rendőri túlkapások miatt hallgattak egy ideig, a Kispestieket saját elnökük távolította el az ultraszektorból, a szombathelyiek szintén a hatósági erőfölénnyel szemben demonstrált, és még folytathatnánk a sort.

A fradisták még szurkolnak, aminek hétről-hétre többszázezres büntetés a következménye. Pedig szurkolók nélkül, és szurkolás nélkül nincs futball, ezt pedig a Szövetség is beláthatná. A futballpálya nem színház. Az alábbi videó a szurkolók üzenetét tartalmazza az MLSZ felé, míg a második bejátszáson az látszik, milyen az, amikor hangulat van a meccsen…

Szurkolói üzenet az MLSZ-nek - figyelem, a nyugalom megzavarására alkalmas kifejezések is elhangozhatnak!

Futballhangulat - a pirotechnikáért is büntetés jár

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.