Sokakat agyontapostak

Port-szaídi futballkatasztrófa - helybenhagyták a 21 halálos ítéletet

Egy kairói felsőbíróság helybenhagyta szombaton az egy évvel ezelőtti port-szaídi futballkatasztrófa ügyében hozott 21 halálos ítéletet.

Nézze meg a képeket! >>> képgaléria

2013.03.09 12:05MTI
KATT a képre! >>>

Az elsőfokú ítéletet a port-szaídi bíróság hozta meg januárban a 74 halálos áldozattal járó tragédia ügyében.

A mostani ítélethirdetésben - amelyet élőben közvetítette egy televízió - a kairói bíróság vezetője megerősítette, hogy a szóban forgó vádlottakat kötél általi halálra, további öt vádlottat pedig életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélnek. Az összesen 73 vádlott közül többeket hosszabb-rövidebb börtönre ítéltek, 28 embert pedig felmentettek.

2012 februárjában tömegverekedés tört ki a tengerparti városban az al-Ahli és az al-Maszri mérkőzése után szurkolók, játékosok és biztonsági őrök között. Sokakat agyontapostak, vagy leestek valamilyen magaslatról. Csaknem ezer ember megsebesült. A megszületett ítéleteket még jóvá kell hagynia az ország legfelsőbb vallási hatóságának.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.