Magyar válogatott

Az MLSZ-nek 21 napja van a CAS-hoz fordulni

Huszonegy napja van a Magyar Labdarúgó Szövetségnek (MLSZ) a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordulni annak nyomán, hogy a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) helyben hagyta korábbi fegyelmi döntését, azaz zártkapus marad a március 22-i, budapesti Magyarország-Románia világbajnoki selejtező.

2013.02.05 13:22MTI

Borbély Zoltán, az MLSZ jogi igazgatója és szóvivője az MTI-nek kedden azt mondta: megkapták a FIFA 22 oldalas indoklását, amelynek tanulmányozása jelenleg is zajlik. Hozzátette, a háromhetes határidő után további tíz napja van az MLSZ-nek, hogy részletes indoklást nyújtson be a svájci székhelyű szervezetnek. 

A FIFA fellebbviteli testülete hétfőn minden pontján helyben hagyta az első fokon eljáró tanács által hozott súlyos szankciókat, amelyeket azt követően szabtak ki, hogy az augusztusi Magyarország-Izrael barátságos mérkőzésen a hazai szurkolók egy csoportja antiszemita rigmusokat kiabált és sértő jelképeket mutatott fel a Puskás Ferenc Stadionban. Az MLSZ-re 40 ezer svájci frankos bírságot is kiróttak. 

Az MLSZ hangsúlyozta, hogy - a FIFA céljaival egyetértve, de az ítélet arányosságát és a szankciók célravezetőségét továbbra is vitatva - a CAS-hoz fordul az ítélettel szemben, kimerítve ezzel valamennyi rendelkezésére álló jogorvoslati fórum lehetőségét. A világbajnoki selejtezőcsoportjában jelenleg második magyar csapat március 22-én a Puskás Ferenc Stadionban fogadja a vele azonos pontszámmal álló, harmadik helyezett románokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.