Primera División

A "legkisebb" madridi klubhoz megy a Barca

A Rayo Vallecano, a spanyol főváros élvonalbeli futballcsapatainak erősorrendje alapján a leggyengébb madridi alakulat látja vendégül a listavezető FC Barcelonát a Primera División 9. fordulójában.

2012.10.26 11:16MTI

A szombat késő esti összecsapásnak egyértelmű esélyese a katalán alakulat, amely győzelme esetén a címvédő Real Madriddal szemben meglevő nyolcpontos előnyét tovább növelheti, ha a negyedik pozíciót elfoglaló blancók ugyanakkor elvéreznek, vagy csak döntetlenre lesznek képesek a nyolcadik helyen álló Mallorca otthonában. Az előjelek inkább a Barca "távolságnövelő" reményeit erősítik, miután Lionel Messiék a hétközi Bajnokok Ligája-fellépésen ha nagy harcban is, de begyűjtötték az újabb három pontot a skót Celtic elleni hazai csoportmérkőzésen, míg a Real Madrid kikapott a német bajnok Dortmund vendégeként.

A Barcelonához hasonlatosan egy döntetlen mellett a többi hét bajnoki meccsét szintén hiánytalanul megnyerő Atlético Madrid viszont tarthatja a lépést a katalánokkal. Egyfelől mert fél éve, április közepe óta nem veszített mérkőzést sem spanyol, sem nemzetközi megméretésen, s immár - klubtörténeti rekordként - 21 találkozója óta veretlen. Másfelől vasárnap esti ellenfele, ráadásul a fővárosban, az az Osasuna lesz, amely öt pontjával a Primera División sereghajtója.

A tabella harmadikja, a 17 pontos Málaga is dobogón maradhat, bár neki idegenben kellene legalább döntetlent elérnie az utolsó előtti Espanyollal szemben, amelynek viszont égető szüksége van a pontokra.

A Pintér Ádámot, az első osztály egyetlen magyarját foglalkoztató Zaragoza a 14. helyet hagyná maga mögött szívesen, ehhez azonban roppant erős riválist, a nála vizitáló, s jelenleg ötödik Sevillát kéne megadásra késztetnie a vasárnap déli összecsapáson.

Primera División, 9. forduló:

Szombat:
Espanyol-Málaga 16.00
Real Betis-Valencia 18.00
Celta Vigo-Deportivo La Coruna 20.00
Rayo Vallecano-FC Barcelona 22.00

Vasárnap:
Real Zaragoza-Sevilla 12.00
Levante-Granada 16.00
Athletic Bilbao-Getafe 17.50
Atlético Madrid-Osasuna 19.45
Real Mallorca-Real Madrid 21.30

Hétfő:
Real Valladolid-Real Sociedad 21.30

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.