BVSC, centenárium

Leleplezték az új névtáblát: "Laky Károly Uszoda"

Születésének századik évfordulója alkalmából Laky Károly egykori klubelnök és nemzetközi hírű vízilabdaedző, sikeres szövetségi kapitány nevét vette fel a BVSC-Zugló sportuszodája.

2012.07.11 19:23MTI

A szerdai ünnepségen elhangzott, hogy az 1912-ben született és 2000-ben elhunyt szakember - aki több csapattal is bajnokságot nyert játékosként és trénerként egyaránt, s tagja volt az 1935-ben és 37-ben főiskolai világbajnok válogatottnak - 1949 és 1954 között edzői munkája mellett látta el a sportegyesület elnöki teendőit is. 1954 és 1956, majd 1960 és 1965 között a válogatott szövetségi kapitánya volt, 1962-ben a nemzeti együttessel Európa-bajnokságot nyert, 1964-ben pedig arannyal tért vissza a tokiói olimpiáról.

A Szőnyi úton nevelőedzőként is rendkívül eredményes volt, ahogyan méltatói - Martin György, a hazai sportági szövetség elnöke, Rozgonyi Zoltán, Zugló alpolgármestere és Gém Zoltán, az egykori Laky-tanítvány is - kiemelték: "sorra nevelte fel az egymást követő tehetséges nemzedékeket, velük honosította meg a +hajrávízilabdázás+ újszerű, sokmozgásos, dinamikus stílusát". Külföldön is sikeresen dolgozott: szinte a semmiből teremtett virágzó vízilabda-kultúrát Kubában 1967 és 1978 között. 1978-ban tért haza, 1988-ban Olimpiai Érdemrenddel ismerték el munkásságát.

A sportuszoda előcsarnokában Rozgonyi Zoltán és Gém Zoltán megkoszorúzta a mester emléktábláját, majd az uszodaépület előtt leleplezték az új névtáblát: "Laky Károly Uszoda".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.