Augusztus elsején "élesben" is megküzdenek

A női vízilabda-válogatott a kínaiakkal készül

A szintén londoni olimpiai résztvevő kínaiakkal együtt készül néhány napon át Budapesten a magyar női vízilabda-válogatott.

2012.06.22 13:14MTI

Merész András szövetségi kapitány az egyelőre bő, 18 fős keretének már pénteken kétkapus gyakorlást tervezett az ázsiai vendégekkel a Margitszigeten, de a legutóbbi világbajnokságon ezüstérmes kínai gárda jelentős késéssel érkezett meg, így a közös munka kezdete későbbre tolódott. Ezzel együtt a szombatra tervezett hivatalos mérkőzést a tervezett színhelyen és időpontban rendezik meg, azaz Tatabányán 17 órakor száll vízbe a két együttes, amely amúgy a londoni ötkarikás játékokon egy csoportba került, és augusztus elsején "élesben" is megküzd majd egymással.

"Szerintem hasznos edzéseknek és kétkapuzásnak nézünk elébe, ahogyan a javunkra szolgál a korábban a szintén olimpiai csoporttárs amerikaiakkal és spanyolokkal tartott edzőtáborozás is" - mondta a Hajós uszoda 50-es medencéjében tartott pénteki délelőtti edzést követően Merész András.

A szakvezető kitért rá, hogy a vb-aranyérmes Takács Orsolya vakbélműtétjét követően két napja már teljes intenzitással edz, a keretben azonban három sérült is akad. Az egyik a csapatkapitány, a világ- és Európa-bajnok Drávucz Rita, aki a combjával bajlódik, de tud tréningezni.

"Ami nagyobb gond, hogy a három kapusból kettő is kidőlt, remélem, csak átmenetileg - mondta Merész. - Így azonban egyedül Bolonyai Flórára hárul minden teher a kapusposzton. Bízom benne, hogy a kettőből legalább az egyik meggyógyul, s már bevethető lesz a kínaiak ellen is, akik keddig vendégeskednek nálunk."

A szövetségi kapitány végül elárulta, hogy a londoni tizenhárom fős csapatban tíz játékosnak már fix a helye, s három helyre van több jelöltje.

"Az ázsiai vendégekkel vívandó előkészületi mérkőzés egyik hozadéka lesz, hogy letisztul a kép teljesen, s nyugodt lélekkel tudok majd dönteni a még kérdéses játékosok között. Ami biztos: hétfőn végleges olimpiai csapatot hirdetek."

A londoni játékok nyolccsapatos női vízilabdatornája július 30-án kezdődik, benne az A betűjelű négyesben Magyarország-Egyesült Államok mérkőzéssel. Az augusztus elsejei magyar-kínai összecsapás után pedig augusztus 3-án következik a csoportzáró találkozó Spanyolország legjobbjaival.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.