Célba ért a természetvédő

Hihetetlen találkozások a delfinekkel - Átszelte az óceánt az evezős

Célba ért Janice Jakait német extrémevezős és természetvédő: a terveknél sokkal hamarabb, kilencven nap alatt szelte át az Atlanti-óceánt.

2012.02.21 19:37MTI

A Portugáliából indult 34 éves nő kedden érte el a célállomást, Barbadost.
   
"Leírhatatlan érzés szilárd talajt érezni a lábam alatt. Alig várom a meleg fürdőt és hogy egy nem ingadozó ágyban alhassak" - mondta célba érésekor Jakait.
   
A sportoló november 23-án indult útnak, eredeti tervei szerint 140 nap alatt akarta teljesíteni a 6500 kilométeres távolságot. Akciójával a világtengerekben egyre inkább növekvő zajra igyekezett felhívni a figyelmet.
   
"Találkozásaim a delfinekkel és bálnákkal hihetetlenek voltak. Erőt adtak nekem és megmutatták, hogy minden evezőcsapással a tengerek nyugalmáért harcolok. Remélem, megváltozik az emberek viselkedése a tengerek és lakóik irányába" - fejtette ki Jakait.
   
Sigrid Lüber, az OceanCare nevű környezetvédő szervezet elnöke gratulált az evezősnek, és elmondta: "Janice teljesítménye felbecsülhetetlen értékű hozzájárulás ahhoz, hogy felvilágosítsuk a döntéshozókat a tengerek zajszennyezettségéről".
   
Jakait két éven át készült utazására. Összesen 250 kilogramm ételt vitt magával. Evezős csónakja mind akár 12 méteres hullámokkal, mind egy esetleges, 400 méteres tankerrel való ütközésre fel volt szerelve csúcstechnikával.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.