Október közepén folytatja

Jöhet a család - Polgár Judit szinte örül a mattnak?

Polgár Judit számára most kis pihenés következik a családdal, majd október közepén egy hollandiai meghívásos tornán folytatja a sakkozást a legjobbak között.

2011.09.11 14:17MTI

A magyar nemzetközi nagymester erről azt követően beszélt vasárnap, hogy világossal kikapott a négyszeres olimpiai bajnok orosz Peter Szvidlertől a negyeddöntő második, szombati partijában az oroszországi Hanti-Manszijszkban rendezett, kieséses rendszerű sakk Világkupán, amelytől így búcsúzni volt kénytelen, s nem lett világbajnokjelölt.

"Összességében elégedettséget érzek, sőt mondhatom, hogy boldog vagyok, hiszen csak az utóbbi egy évben kezdtem el erőteljesebben játszani, megint elmélyültebben foglalkozni a sakkal" - mesélte, miközben Moszkvában a budapesti repülőjáratára várt. - Nagyon jó volt a torna maga, kemény ellenfelekkel ülhettem asztalhoz anélkül, hogy a feltétlen nyerés kényszere telepedett volna rám. Megpróbáltam minden akadályt sikerrel venni, ez elég sokáig így is történt, hiszen legyőztem például a férfimezőny egyik legjobbját, Karjakint, kár, hogy a nyolc között Szvidlerrel szemben már nem ment annyira jól."

A kiesés okát szakmailag így magyarázta Polgár: "Az időm is gyorsan fogyott, de főleg nem volt jó, kidolgozott stratégiám. Küzdöttem, ám túlértékeltem az állást, a lehetőségeimet, s ahelyett, hogy döntetlenre törekedtem volna, megpróbáltam nyerni. Csakhogy túlerőltettem a támadást, akadt egy-két rossz lépésem, s fordult a kocka, kikaptam. De hát ez egy ilyen játék. Igaz, először nagyon mérges voltam magamra, mert Szvidler egyáltalán nem mutatott annyit, és saját butaságom okozta a vesztemet. Aztán belegondoltam, hogy korábban meg nekem volt egy-egy partiban szerencsém, úgyhogy semmi okom az elégedetlenségre. A mezőny másik női résztvevője, a kínai világbajnok például hamar kiesett, én meg nem hittem volna, hogy egészen a negyeddöntőig sikerül majd eljutnom, ráadásul az Élő-pontjaim számát is növeltem."

A folytatásról Polgár Judit annyit mondott, hogy most mindent és mindenkit megelőz a családja.

"Elég sokat voltam távol tőlük, úgyhogy pici pihenés következik velük odahaza. Aztán megint jön a felkészülés, mert október közepén, Hollandiában lesz egy négyfős torna, amelyre meghívtak, s ahol indul például a volt világbajnok orosz Kramnyik is."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.