Olimpiai selejtező

Női kézi-válogatottunk útja Pekingig

Az esélyeknek megfelelően a dél-koreai női kézilabda-válogatott nyerte a megismételt ázsiai olimpiai selejtezőt és vehet részt a pekingi játékokon.

2008.01.30 08:26MTI

A dél-koreaiak sikere azt jelenti, hogy a magyar csapat a francia, az elefántcsontparti és egy később megnevezendő ázsiai együttessel vív kvalifikációs tornát március 28. és 30. között, várhatóan Franciaországban.
 
A nemzetközi szövetség (IHF) decemberben törölte a korábbi ázsiai selejtező eredményét bundagyanú és játékvezetői részrehajlás miatt. Az ázsiai szövetség azonban most is jelezte: nem fogadja el az IHF döntését, és szankciókat helyezett kilátásban a dél-koreai és a japán válogatottal szemben, más csapat ugyanis nem nevezett a viadalra. 

A mostani egymeccses selejtezőt 34-21-re nyerték a koreaiak. Így aztán azt sem lehet tudni, hogy melyik ázsiai csapat lesz a magyarok ellenfele a két hónap múlva esedékes tornán. (Korea olimpiai kvótát szerzett, Japán pedig a romániai csoportba kapott besorolást) Az pedig várhatóan csütörtökön derül ki, hogy ki lesz a vb-nyolcadik helyezés miatt lemondott Németh András utódja a magyar kapitányi poszton. 

Az egyes olimpiai selejtező csoportok beosztása: 

I. csoport: Németország (vb-3.), Spanyolország (vb-10.), Svédország, Kuba 

II. csoport:: Románia (vb-4.), Horvátország (vb-9.), Japán, Lengyelország 

III. csoport:: Franciaország (vb-5.), MAGYARORSZÁG (vb-8.), Elefántcsontpart, egy ázsiai csapat

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.