Janics-Kovács: bombaarany-esélyesek

Kajak-kenu drámák - Kovács Kati nem lesz ott a négyesben

A női szakág konfliktusait tisztán sportszakmai viták okozzák, amelyek a hét végén kezdődő válogatási folyamat végére szűnhetnek meg. Az MKKSZ hivatalos honlapja, a kajakkenusport.hu az eset kapcsán - a személyeskedés helyett - a tények összegyűjtésére vállalkozott.

2008.05.08 07:08ma.hu

Fábiánné Rozsnyói Katalin a San Diegói edzőtábort követően tette fel Kovács Katalinnak a kérdést, hogy résztvesz-e a négyeshajó felkészülésében. Ő nemmel felelt, mert az egyest és a párost választotta, így nem lesz tagja a májusi Eb- és Vk-válogatón induló hajónak (mely a Paksy Tímea, Kozák Danuta, Fazekas Krisztina, Benedek Dalma összetételben áll rajthoz). 

Fábiánné tavaly őszi ígérethez híven nem gördített akadályt a Kovács Katalin és Janics Natasa alkotta páros közös gyakorlása elé. Április folyamán heti két alkalommal – a Kovács által kért időpontokban – lehetőséget biztosított számukra a K-2-es edzésekre, melyeket Vécsi Viktor vezetett, és Angyal Zoltán szövetségi kapitány felügyelt. Fábiánné azonban mindig is hangsúlyozta, a páros Kovács egyes teljesítményének rovására mehet. 

Angyal pedig azt emelte ki: Kovács és Janics nélkül nehéz jó négyest kialakítani. Ezen kérdésekben külső szakemberek és a sajtó sem tehet igazságot, hiszen a választ a versenyek adják majd meg.
 
A konfliktusos helyzet ellenére a vita a minél jobb eredmények elérését szolgálja, és az MKKSZ elnöksége is tisztában van azzal, hogy Angyal Zoltán, Fábiánné Rozsnyói Katalin, Vécsi Viktor és a női szakág valamennyi versenyzője a lehető legkiválóbb olimpiai szereplésre törekszik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.