Divatos lett ez az izgalmas páros

Otthonosan fest: így kombináld a kéket a barnával!

A különböző trendeket követve egyetlen szabály örök érvényű: soha ne mondd, hogy soha! Hosszú ideig javasolták azt is, hogy a kéket-barnát együtt kerüljük, mégis divatos lett ez az izgalmas páros.

2011.01.11 10:00napiotthon.hu

Elsőre azt gondolhatnánk, hogy a kék kizárólag hűvös hatást kelthet, azonban ha a megfelelő árnyalatot választjuk, igazán fenséges hangulatot áraszthat, és kitűnő díszítőszínként szolgálhat.

Tiszta, friss, üde, ugyanakkor nyugalmat és békét árasztó szín is egyben.

További pozitívuma, hogy inkább visszaveri a fényt, mintsem elnyelné, így tágítja és világosabbnak mutatja a szobánkat.

Élénk színekkel párosítva, sárgával, naranccsal vagy pirossal kissé zajosabb, tarka, egészen vad végeredményt kaphatunk.

Ellenben egy meleg színnel - a barnával - tovább hangsúlyozhatjuk és mélyíthetjük a kék összes jó tulajdonságát.

A barnás árnyalatok neutrális visszafogottsága hangsúlyozza a kék árnyalat ragyogását, és még a merészebb tónusoknak is kiegyensúlyozottságot, eleganciát kölcsönöz, emellett szükség esetén kicsit tompíthatja is őket.

A barna különféle árnyalataihoz társítva egészen más, egyedi összhatást érhetünk el, mellyel kiemelhetjük a szobánk egyéni stílusát.

Az egészen világos barna, a kék-fehér párosításhoz hasonlóan rendkívül üde, pezsdítő. Ám, a barnás tónusnak köszönhetően, a megnyugtató hatás mégis tompítja a harsányságot és az erős kontrasztot.

Ha sötétebb barnát használunk a kék mellé, akkor a világos-sötét kontrasztot helyezzük előtérbe.

A szinte fekete, de meleg szín hatására a kéket ragyogónak látjuk, egyúttal igazi szépséget, eleganciát kölcsönzünk a térnek.

A számunkra megfelelő kombinációt megtalálva biztosak lehetünk benne, hogy nem lesz rikító vagy zavaró az összhatás, helyette egy igazán egyedi, elegáns hangulatot árasztó szobát kapunk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.