Dekorálj kívül-belül kreatívan!

Hogyan tegyük otthonossá az erkélyt?

A lakás nem ér véget ott, ahol a szobák lezárulnak. Az erkély, akárcsak a kert, meghosszabbítása otthonunknak. A hely, ahol forró kávéval indíthatjuk a reggelt, és egy pohár borral zárhatjuk az estét.

2011.01.04 17:00napiotthon.hu

Az erkélytől, vagy terasztól általában kevesebb kényelmet várunk el, mint a beltéri helyiségektől, pedig könnyedén virágzó pihenőhellyé alakíthatjuk.

Ha nem tartozunk azon szerencsések közé, akik saját kerttel rendelkeznek, de van legalább egy kicsinyke erkélyünk, vagy teraszunk, máris szabadjára engedhetjük a fantáziánkat!

Az igazán hangulatos erkély kialakításához elmaradhatatlan a buja növényzet. Az egynyári növények tavasztól őszig virágzanak ládáikban, de helyszűkében akár a mennyezetről lelógatható tartókkal is kísérletezhetünk.

Ez a megoldás nagyon népszerű az olasz és francia nagyvárosokban, ahol minden talpalatnyi helyet képesek növényekkel benépesíteni. Egy gyönyörű leander, vagy hibiszkusz, a mediterrán, napsütötte tengerpartot hozza el otthonunkba.

Érdemes próbálkozni a fűszernövényekkel, néhány tő oregánó és rozmaring terrakotta cserépbe ültetve, és máris Olaszországba repülünk.

A borsmenta csipetnyi forró hangulatot varázsol körénk, ráadásul a mentalevél egy könnyű esti koktélozás során is jól jöhet.

Ha a burkolat már nem az igazi, esetleg megkopott, fokozza az közérzetünket, ha valamivel eltakarjuk.

Sokféle kültéri szőnyeget találunk a piacon, a színesebbek általában újrahasznosított műanyagból, a természetesebbek valamilyen fűféléből készülnek.

Már csak a megfelelő kültéri bútorokat kell kiválasztani.

Alapvetően két irányba indulhatunk, a vidám, színes műanyagbútorok többnyire pénztárcakímélő megoldásnak számítanak, míg az egzotikus vonal teakfával, esetleg rattan bútorokkal, egy egész más világot kínál. ű

Elengedhetetlen kellékeink a mécsesek, szúnyogriasztó gyertyák, napelemes szolárlámpák. A lámpákat hangoljuk össze a bútorok és textilek stílusával, színeivel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.