Tippek a harmonikus otthonért!

Hogyan varázsolhatunk meghitt hangulatot?

Tapasztalhattuk már, hogy némelyik lakásból, amilyen gyorsan csak lehet szabadulnánk, míg máshol otthonosan érezzük magunkat. Most abban segítünk, hogyan varázsolhatunk a lakásunkból egy igazi otthont.

2011.01.10 08:00napiotthon.hu

Rengeteg apró kellék, kiegészítő és jelentéktelennek tűnő részlet segíthet abban, hogy hazaérkezve pozitív energiával töltődjünk fel, és örömmel töltsünk néhány órát valamelyik kedvenc sarkunkban.

A látvány a hangulatunkra is hatással van, így fontos, hogy a különböző részek összhangban legyenek, és hűen tükrözzék az ízlésvilágunkat.

A színek összeállítása az első, és egyben talán legfontosabb tényező, mely alapvetően meghatározza az otthonunk hangulatát.

A színek különböző érzéseket keltenek bennünk, és hatással vannak a közérzetünkre is, ezért érdemes színdinamikában jártas szakember tanácsát is kikérni a megfelelő árnyalat kiválasztásához.

Míg például a fehér tisztaságot és nyugalmat áraszt, a zöld mélyen megérint és megnyugtat, a kék nyugalmat kelt, álmodozásra sarkal, addig a vörös szenvedélyre és lángolásra késztet.

Ezért érdemes jól átgondolnunk, hogy melyiket választjuk a különböző szobákba.

A színek mellett a másik, ami elsősorban az érzékeinkre hat, az otthon karakteres és egyedülálló illata. Nem tudnánk pontosan körülírni, de mégis magunkban bármikor fel tudnánk idézni, és hozzá tudjuk kapcsolni az emlékeinket.

A rendszeres szellőztetés mellett, mely fontos, hogy friss levegővel árasszuk el a szobát, érdemes különféle illatosítókat is használnunk.

A különböző illóolajokból megkomponálhatjuk otthonunk egyedi és összetéveszthetetlen illatát, melyek egyúttal az egészségünkre is pozitív hatással vannak.

Ezek mellett fontos, hogy lakásunk rendezett legyen, ahol mindennek meg van a jól átgondolt helye, és a különböző kiegészítők harmóniában legyenek a bútorainkkal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.