Elkapta az álomkór

Öt éve lefeküdt aludni és azóta is alig bír felkelni

A titokzatos Csipkerózsika-kórban szenved egy fiatal lány - és száz másik.

2016.11.29 15:54ma.hu
Screenshot

A 22 éves Beth Goodier diploma előtt áll, gyermekpszichológiát tanul az egyetemen, így mindenki azt hinné, hogy csodás jövő vár rá - de mégsem. Öt évvel ezelőtt történt, hogy az akkor 17 éves lány lepihent egy délután - majd fél évig szinte fel sem kelt. Nem tudott ugyanis, csak épp hogy vécére ment ki, evett és ivott valamit. Napi 22 órát pedig csak aludt. Az azóta eltelt 5 évben sem sokat javult az állapota, ugyanis édesanyja szerint napjának 75%-ában még most sincs ébren.

A titokzatos Kleine-Levin syndrome (KLS) betegséget állapították meg nála, amelyben 100 másik fiatal szenved csak Nagy-Britanniában. A Csipkerózsika-kórként is ismert betegség okára még a mai napig nem derítettek fényt a tudósok.

Barátjával 3 éve találkozott, szerencsére "ébren"


Állandóan csak alszik és alszik


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.