73 ezer fontért keltek el a Vaslady ruhái

Milliókat hoztak Margaret Thatcher kosztümjei

73 ezer fontért (26,2 millió forint) kelt el Margaret Thatcher volt brit miniszterelnök 1970-es években viselt hét kosztümje a Christie's aukciósház eheti londoni árverésén.

2012.09.05 08:29MTI

Az aukció fénypontja az a jádezöld gyapjú kosztüm volt, amelyet 1975 februárjában, a Konzervatív Párton belüli elnöki pozíciójának szentesítésekor viselt a volt brit miniszterelnök. A ruhadarabot egy névtelen vásárló vitte el 25 ezer fontért (8,9 millió forint), míg a maradék hat kosztümöt egy dél-koreai internetes licitáló szerezte meg 48 125 fontért (17,3 millió forint).

A történelmi ruhadarabokat egytől-egyig a politikai karrierje elején viselte az egykori brit miniszterelnök. A Vaslady gardróbszekrényének ezek voltak az első darabjai, amelyekre nyilvános árverésen licitálhattak az érdeklődők.

Margaret Thatcher asszony fekete Asprey kézitáskája, amelyet a Ronald Reagan amerikai elnökkel és Mihail Gorbacsov szovjet vezetővel való találkozásaikor is viselt, 25 ezer fontért (8,9 millió forint) kelt el tavaly egy jótékonysági aukción. A hétfői licit egyebek mellett a brit uralkodó trónra lépésének 60. évfordulóját ünnepelte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.