Legyen otthon minden finom zöldség

Korhelyleves zöldséggel - az igazi tejföllel!

A korhelyleves zöldséggel kiadós és ízletes - hamar elkészül, tejfölre tálalva a legfinomabb. Lássunk hozzá!

2012.05.16 06:29ma.hu - Fotó: vacsora.blog.hu

A korhelyleves sokféleképpen készíthető - a közkedvelt lencsés változat mellett azonban a zöldséges is nagyon finom!

Fotó: vacsora.blog.hu

Hozzávalók:

- 1 csomó vegyes zöldség
- 1 fej hagyma, babérlevél, só, bors, 1 csípős paprika
- 1 l savanyú káposzta- (vagy kovászosuborkalé)
- 2 kanál étolaj, 1 kanál liszt

A zöldséget (legyen benne zeller és karalábé is) megtisztítjuk, karikára ill. kockára vágjuk, az olajon megpároljuk.

Meghintjük a liszttel, megpirítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a babérlevelet és a csípős paprikát. Felöntjük kevés vízzel.

Ha a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a savanyított levet, gyenge tűzön még negyedóráig főzzük. Ízlés szerint tejfölre tálaljuk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.