Legyen otthon minden finom zöldség
Korhelyleves zöldséggel - az igazi tejföllel!
A korhelyleves zöldséggel kiadós és ízletes - hamar elkészül, tejfölre tálalva a legfinomabb. Lássunk hozzá!
2012.05.16 06:29ma.hu - Fotó: vacsora.blog.huA korhelyleves sokféleképpen készíthető - a közkedvelt lencsés változat mellett azonban a zöldséges is nagyon finom!

Hozzávalók:
- 1 csomó vegyes zöldség
- 1 fej hagyma, babérlevél, só, bors, 1 csípős paprika
- 1 l savanyú káposzta- (vagy kovászosuborkalé)
- 2 kanál étolaj, 1 kanál liszt
A zöldséget (legyen benne zeller és karalábé is) megtisztítjuk, karikára ill. kockára vágjuk, az olajon megpároljuk.
Meghintjük a liszttel, megpirítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a babérlevelet és a csípős paprikát. Felöntjük kevés vízzel.
Ha a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a savanyított levet, gyenge tűzön még negyedóráig főzzük. Ízlés szerint tejfölre tálaljuk.