Íme egy cseppet sem átlagos otthon...

Meghökkentő fotók: Domboldalba építettek házat, ott, ahol nincs domb

Annyi bizonyos, ez az ausztrál család egy cseppet sem átlagos otthont tudhat magáénak. Domboldalba épült a házuk, de egyáltalán nem dombos környéken.

Otthon - Hill House, hihetetlen ház a (mű)domboldalban képgaléria

2012.04.12 15:55ma.hu

Kicsi, de kényelmes és játékos, kerttel rendelkező otthon tervezését tűzte ki célul az ausztrál Andrew Maynard, aki társaival igen meghökkentő házat álmodott meg egy kisgyermekes családnak.

Képekért KATT a fotóra! - Fotó: knstrct.com

A csemeték hárman vannak, így játszó térre mindenképp szükség volt. A takaros Melbourne-i otthon el is készült, és garantáltan kilóg a környezetéből.

Az épület alighanem az egyik legszokatlanabb, amit valaha láttunk. Olyan, mintha domboldalba épült volna, egy teljesen sík terepen.

A domb ugyanis a ház része - oldalából nyílik a bejárat, vízszintes része a kert, a füves terep azonban a falon is folytatódik.

A ház nagyobbik fele a "domb tetején" áll, és leginkább egy konténerházra emlékeztet. A modern, meghökkentő épület egy átlagos telken áll, de sajátos külseje miatt a csodájára járnak.

Az alsó tér ablakai nem szemmagasságban találhatók, a fényt a helyiség fentről kapja a méretes, reluxás ablakokon át.

A futurisztikus "Hill house" (völgyház) homlokzata északra néz, így a fény megfelelő felhasználása is fontos volt - az épület ügyesen hasznosítja a napenergiát, miközben nyáron kiszorítja a napfényt, télen viszont beengedi a meleg napsugarakat.

Az alsó kert szinte folyton árnyékos, míg a felső részen napozni is lehet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.