A "halálszőnyeg" mellett sok tárgy talált gazdára

Jó üzlet volt: egymillió dollárt kaszáltak Michael Jackson halálából

Elárverezték az utolsó bútorokat is, amelyek Michael Jacksont vették körül életének végén: gazdára talált a szőnyeg, amelyen a mentősök próbálták újraéleszteni, de lánya ajándéka is ötezer dollárt ért.

2011.12.19 09:29ma.hu

Kiemelkedően sikeresnek mondható az az árverés, amelyen olyan bútorok és egyéb háztartási apróságok - például dekorációs elemek - találtak új gazdára, melyek Michael Jackson házát díszítették, közvetlenül a halála előtt.

Az egyik legbizarrabb darab kétségtelenül a 2009. június 25-én elhunyt popsztár halálos ágya lett volna, ám a korábbi hírekkel ellentétben előbb kiderült, hogy annak csupán a fejrészét értékesítette volna az aukciós cég, majd nem sokkal az árverés előtt a család kérésére ezt is törölték a jegyzékből. 15 ezer 360 dollárt ért ugyanakkor az a szőnyeg, amelyen a mentősök megpróbálták újraéleszteni az ikont, ebből eredetileg 4-6000 dollár bevételre számítottak.


Ötezer dollár ütötte az eladók markát azért a konyhai palatábláért, amelyre Jacko egyik gyermeke ráírta: "Szeretlek, apu", a szeretlek szót egy szívvel illusztrálva, az a tusolószék viszont, amire maga a sztár rajzolt táncoló figurákat, "csak" 4800 dollárt ért egy vevő számára. A legtöbbet azért a tükrös szekrényért fizettek, amire Michael saját magának írt fel emlékeztetőket, ez 25 ezer 750 dollárért cserélt gazdát.

A nyugtató- és altatószerek túladagolása miatt elhunyt sztár emléktárgyaiból összesen 200-400 ezer dollár bevételre számított a Julien aukciósház, ehhez képest az összesen egymillió dolláros mérleggel igencsak sikerült túlszárnyallni a becsléseket.

A sztár 2008 decemberétől haláláig élt három gyermekével együtt a Beverly Hillsen lévő North Carolwood Drive 100. alatti bérelt házban, ahol a visszatérését jelentő londoni koncertsorozatra készült. Az árverés bemutatótermében élethűen rekonstruálták a sztár lakását, csupán az ágy helyét hagyták ki, ezt azonban a rajongók különböző ajándékokkal töltötték fel, melyeket a popsztár három gyermeke kap meg. Az aukción több híresség is megjelent, köztük Cher, Barbra Streisand, William Shatner és Slash is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.