A japánoknak nem kell külön párna alváshoz

Párna? Minek, a nyakkendő is jó lesz

Akár az irodában is szunyókálhatnak egy jót az agyonhajszolt japánok egy új találmány, a kispárnává alakuló nyakkendő révén.

2011.07.14 16:00MTI

A japánul Nemuri Tie nevű alvónyakkendő egy olyan felfújható darab, amely lehetővé teszi, hogy kényelmesen és stílusosan alhassanak íróasztalukra hajolva a megfáradt irodai alkalmazottak.

Fotó: telegraph.co.uk

A látszólag közönséges nyakkendőnek tűnő ruhadarabba a nyaki részen egy levegőbefúvót építettek, amelynek segítségével felfúvódik és párnává alakul.

A nyakkendő selyemből és speciális mikroszálas anyagból készült, amely segít lehűteni a bőrt egy párás meleg nyári napon.

A fejlesztők - a KTM vállalat szakemberei - az új találmánnyal leginkább az irodai dolgozókra gondoltak, akik ebéd után szívesen szunyókálnak egy kicsit.

A minap dobták piacra, ára 2500 jen (hatezer forint) - olvasható a The Daily Telegraph brit napilap honlapján.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.