Evés és alvás jár inkább a férfiak fejében?

A szex már a pasiknál is csak a harmadik

Úgy tűnik, a régi mondás, miszerint a férfihoz a gyomrán át vezet az út, helytálló. Egy friss tanulmány szerint ugyanis a férfiak többet gondolnak az evésre - és az alvásra is -, mint a szexre.

2011.05.11 08:55medipress.hu

Úgy tűnik, mégsem a szex jár legtöbbször a férfiak fejében. Terri Fisher professzor, az Ohio Állami Egyetem pszichológusa 163 férfi és női egyetemistát vont be kísérletébe, amely során mindannyiuknak egy táblázatban kellett bejelölnie, valahányszor a szexre, az evésre, vagy az alvásra gondoltak napközben.

A számok széles skálán mozogtak, de átlagban az derült ki, hogy a férfiak az evésre és az alvásra többször gondoltak, mint a szexre, összességében mindháromra pedig háromszor annyiszor, mint a nők.

„A férfiak sokkal jobban tudatában vannak a szükségleteiknek, és jobban fókuszálnak azokra, így hajlamosabbak ki is fejezni ezeket az érzéseiket” – számolt be megfigyeléseiről Fisher professzor.

Hozzátette, hogy még azok is, akik naponta 388 esetben gondoltak a szexre, jóval ritkábban tették ezt, mint ahogy azt a róluk terjedő legenda állítja, miszerint az erősebbik nem képviselőinek gondolatait minden hetedik másodpercben a szex tölti be.

Jo Hemmings behaviorista pszichológus így vélekedik minderről: „Az étkezéssel kapcsolatos látvány és illat, vagy akár az egyszerű éhség és szomjúság érzet jóval gyakrabban jelenik meg a hétköznapokban, mint a szexszel kapcsolatos asszociációk.”

Ugyanakkor hozzátette, hogy mivel a férfiak átlagban jóval túlfűtöttebbek szexuális gondolatok terén, mint a nők, nyilvánvalóan többször is gondolnak rá, mint a gyengébb nem képviselő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.