Ugron Zsolna: Úrilányok Erdélyben

Modern lányregény egy erdélyi kastélyból

November közepén jelenik meg Ugron Zsolna első regénye, amely rég elfeledett ízeket hoz vissza a magyar szépirodalomba.

2010.11.10 18:15ma.hu

Az Ulpius legendás szerzőjének, Méhes Györgynek méltó utódaként mesél a hajdani és a jelenkori Erdély minden nehézségével együtt is varázslatos világáról. Könyvében egyforma szeretettel ír a régi arisztokráciáról és Erdély mai lakosairól, szakácsairól, iparosairól.

Egyszerre van jelen Bécs báltermeiben, Budapest kávéházaiban és Erdély kastélyaiban.

Az Erdélyben még fellelhető bukolikus idill a napjainkban reneszánszát élő arisztokrata életforma egyik legendás kelléke, miközben a könyv már az Európai Unió nagyon is valóságos viszonyai közepette játszódik.

Ugron Zsolna regénye egyszerre romantikus lányregény egy valódi szerelemmel, és gasztronómiai utazás Erdély ízeivel. Az írónő Transylvánia Peter Mayle-jeként írja meg egy kastély felújításának történetét, hogy aztán az az európai hihg society kedvelt szállodája lehessen.

Főhőse, Anna tévés újságíróként rengeteget utazik a világban.
Tehetséges, elbűvölő és gazdag francia festő szerelmével pörgős társasági életet él Budapesten, valamiért mégis üresnek érzi kapcsolatukat.

Aztán rátalál örökségére - és egy kis erdélyi faluban a mindent felülíró szerelemmel együtt önmagára is.

S lesz belőle egy erdélyi grófnő - a 21. században. Ugron Zsolna Kolozsváron született, apai felmenői Erdély egyik legősibb nemesi családjához tartoznak.

Televíziós újságíróként dolgozott Budapesten, mígnem Erdély újra be nem tört az életébe: hozzáment egy bengáli arisztokrata és egy erdélyi grófnő fiához. Két gyermekükkel azóta egy kis erdélyi faluban, Zabolán élnek, őseik kastélyát és birtokát újítgatva.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.