A társadalom egyre inkább elfogadja

Egyre több a homoszexuális szereplő a tévéműsorokban

A Homoszexuálisok és Leszbikusok Lejáratás Elleni Szövetsége szerint a homoszexuális és biszexuális szereplők száma a tévéműsorokban az utóbbi időszakban nagy százalékban emelkedett

2010.10.04 07:00medipress.hu

A 15 éves "Hol tartunk a tévében" című jelentésből az derül ki, hogy a főműsoridőben 2010-2011-ben rendszeresen megjelenő műsorokban megjelenő színészek 3,9 százaléka játszik homoszexuális, leszbikus vagy biszexuális szerepet.

A 2009-2010-es évadban ez az arány csak 3 százalék volt. A homoszexuális és leszbikus karakterek közül ebben az évadban csak hat nem fehér.

Az ABC, a CBS, a Fox, az NBC és a CW által rendelkezésre bocsátott információk alapján a szervezet 84 bemutatott sorozatot vizsgált ebben az évadban. Bár a drámasorozatokban a rendszeres vagy visszatérő karakterek száma nem változott tavaly óta, a vígjátékokban jelentősen emelkedett.

A csatornák közül az ABC áll az első helyen a képviseletben, itt a rendszeres karakterek 7,2 százaléka, vagyis az összes 152-ből 11 szereplő homoszexuális.

Ezt követi a Fox 5 százalékkal. A legtöbb homoszexuális és biszexuális karaktert, vagyis 10 rendszeres és visszatérő szereplőt az HBO vonultatja fel. A True Blood - Inni és élni hagyni sorozatban hat ilyen karakter jut szerephez

"A homoszexuális karakterek számának emelkedése azt tükrözi, hogy egyre inkább megértik és tudomásul veszik a szexuális másságot, mint jelenséget, és egyre több filmkészítő és csatorna fogadja el az iparág új szabványaként" - véli Jarrett Barrios a szervezet elnöke.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.