Sokan biszexuális családban nőnek fel

A homoszexuális párok heteroszexuális gyermekre vágynak

Arlene Istar Lev, szociális munkás szerint azok a gyermekek, akik leszbikus, meleg, vagy biszexuális családban nőnek fel, pszichológiailag egészségesnek tekinthetőek, és gyakran jobb teljesítményre képesek, mint társaik.

2010.09.28 08:55medipress.hu

Azonban a meleg szülők gyakran úgy érzik, hogy ahhoz, hogy jó szülők legyenek, heteroszexuális gyermeket kell nevelniük.

A homoszexuális szülőket érő társadalmi nyomás családi stresszt eredményez, mely megnehezíti, hogy a meleg szülők meleg gyermekei megkapják a társadalmi támogatást.

A Family Process hasábjain olvasható tanulmány rámutat arra, hogy ezek a szülők (hasonlóan a heteroszexuális szülőkhöz) harcolnak azért, hogy gyermekük "normális" legyen.

Lev - aki már három évtizede dolgozik meleg szülőkkel - hozzátette, hogy azok a szülők, akik saját identitásukat előnyként élik meg, egyedülálló képességeket éreznek magukban a probléma megoldására.

A legtöbb esetben a homoszexuális szülők gyermeke heteroszexuális lesz, azonban ez nem mindig van így - csakúgy, mint heteroszexuális szülők esetén.

A társadalom felelőssége, hogy felismerje és elismerje a meleg szülőket, ne pedig nyomást gyakoroljon rájuk, hogy viselkedjenek úgy, mint a "normális" szülők.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.