Kulturális örökség napjai

Kiállítás és vezetett túrák az NKA székházában

Kiállítás nyílik a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) budapesti székházának történetéről szeptember 19-én. A látogatók emellett az épületet bemutató vezetett túrákon is részt vehetnek a szombati nap folyamán.

2015.09.18 01:30MTI

Az NKA Igazgatóságának tájékoztatása szerint a Kulturális örökség napjaihoz csatlakozó programokon az érdeklődők megismerkedhetnek a Gyulai Pál utca 13. szám alatt található székház mozgalmas múltjával, valamint bepillantást nyerhetnek az intézmény mindennapjaiba is.

A Fejezetek a Nemzeti Kulturális Alap épületének történetéből című tárlatot Doncsev András, az NKA alelnöke szombaton 10 órakor nyitja meg a székház aulájában. A kiállítás létrejöttében Budapest Főváros Levéltára működött közre.

Az épületbejáró túrák óránként fognak indulni 10 óra 30 perc és 16 óra 30 perc között, a szervezők az érdeklődők előzetes regisztrálását kérik oroksegnapok@nka.hu email címen.

A székház történetéhez kapcsolódóan a földszinti teremben egész nap megtekinthető lesz a Latinovits Zoltán, Dayka Margit és Ruttkai Éva főszereplésével készült Szindbád című 1971-es magyar filmdráma - olvasható a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.