Csalás

Elfogtak egy lengyel csalót Budapesten

A három ország hatóságai május 14-én a hajnali órákban összehangolt akció keretében egy időben fogták el a csalókat.

2024.05.20 18:41MTI

Elfogták Budapesten annak a lengyel bűnszervezetnek az egyik vezetőjét, amelynek tagjai az unokázós csalás módszerével károsítottak meg idős embereket - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI).

A közlemény szerint a banda tagjai a megtévesztő hívások során a Lengyel Központi Nyomozó Iroda munkatársainak adták ki magukat, és összesen legalább 3,5 millió zloty (körülbelül 320 millió forint) kárt okoztak a sértetteknek.

A nemzetközi bűnügyi együttműködésnek köszönhetően a lengyel nyomozók összehangolt akciót szerveztek német és magyar kollégáikkal - írták.

Ennek eredményeként a magyar nyomozók azonosították az európai elfogatóparancs alapján körözött 22 éves, lengyel állampolgárságú férfi budapesti tartózkodási helyét, a német rendőrök egy Németországban, a lengyel rendőrök pedig egy Lengyelországban tartózkodó körözöttét.

A három ország hatóságai május 14-én a hajnali órákban összehangolt akció keretében egy időben fogták el a csalókat.

A Németországban és Magyarországon elfogottak kiadatásáról a hatóságok a későbbiekben döntenek - áll a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.