Elismerés

A 90 éves Pierre Boulez előtt tiszteleg a berlini opera fesztiválja

Az idén 90 éves francia zeneszerző és karmester, Pierre Boulez előtt tiszteleg a berlini operaház Festtage nevű fesztiválja március 27. és április 6. között.

2015.03.05 04:30MTI
Facebook/Pierre Boulez

A fesztiválon három együttes, a Bécsi Filharmonikusok, a Daniel Barenboim és Edward Said által közel-keleti zenészekből 1999-ben alapított West-Eastern Divan Orchestra, valamint a Staatskapelle Berlin játssza Boulez egész pályáját átívelő, válogatott műveit Daniel Barenboim vezényletével a Berlini Filharmóniában.

A berlini operaház (Staatsoper Unter den Linden) által immár huszadik alkalommal megrendezett Festtage 2005 és 2010 után idén harmadszor tiszteleg az ikonikus francia komponista előtt, aki március 26-án tölti be 90. születésnapját.

Míg a koncertprogram középpontjában Boulez művei állnak, addig az operaszínpadon - a legtöbb korábbi fesztiválhoz hasonlóan - Richard Wagner életműve áll a középpontban, a tavalyi Tannhäuser felújítás mellett egy új Parsifallal készülnek - derül ki a berlini operaház honlapjáról (www.staatsoper-berlin.de).

Wagner és Boulez mellett Schubert, Berlioz és más szerzők művei is terítékre kerülnek az idei Festtagén a világ elismert muzsikusainak tolmácsolásában. Gidon Kremer és Martha Argerich például a Berliner Philharmonie nagytermében ad duókoncertet április 1-jén, a műsoron többek között Mieczyslaw Weinberg, Ludwig van Beethoven és Cesar Franck hegedű-zongora szonátáival.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.