Musicalt írt a Kinks frontembere

Ray Davies a rock and roll hőskoráról írt

Ray Davies a rock and roll hőskoráról írt musicalt, amelyet szeptemberben mutatnak be az angol fővárosban.

2008.08.11 19:20ma.hu
Az egykori Kinks zenekar

A Come Dancing című musicalt a Kinks egyik legnagyobb slágere után keresztelték el, Ray Davies összesen húsz szerzeményt írt a műhöz. 

Davies önéletrajzi ihletésű musicalje az ötvenes évek Londonjában játszódik, a gitáros-énekes a történet kidolgozása a dalok és a szövegek megírása mellett egy szerepet is elvállalt - saját magát alakítja a darabban. 

Ray Davies a Kinks 1996-os feloszlása után szólókarrierbe kezdett, és azóta is keveset hallani róla. A Londonban élő legendás dalszerző néhány hete kezdte el a próbákat, miután visszatért észak-amerikai szólóturnéjáról, a darabot szeptemberben mutatják be Londonban. 

A Come Dancing megvalósításának ötlete tíz évvel ezelőtt született meg, ám többször is leállt a tervezés, és csak a sokadik inkarnáció jutott el a közönség elé.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.