Összefogunk!

Jótékonysági koncert nehéz helyzetű újságírók javára

Jótékonysági koncertet rendez a nehéz helyzetbe jutott újságírók megsegítésére hat újságíró szervezet. A Összefogunk! szlogent viselő november 15-i eseményen a magyar könnyűzenei élet kiválóságai lépnek fel.

2012.10.03 14:15MTI

Oláh Ibolya és zenekara, Balázs Fecó, Molnár Ferenc Caramel, Keresztes Ildikó, Benkő László és Jankai Béla a B Projekt elnevezésű formációjával, Mihály Tamás és együttese, valamint a Republik zenekar már a biztos fellépők között van - hangzott el az eseményt beharangozó szerdai sajtótájékoztatón.

A programban Mihály Tamás legújabb, Last minute című CD-jéről is megszólalnak részletek, közreműködik Pásztor Anna, aki zenekarával az Anna and the Barbies-zal is pódiumra lép. Somló Tamás is csatlakozik az est szereplőihez, Oláh Ibolya pedig elárulta, hogy egy vadonatúj számmal is meglepi a közönséget.

Keleti Éva, a MÚOSZ szociális bizottsága és a Szolidaritási Alapítvány elnöke felidézte, hogy a legendás laptervező-tipográfus, Ritter Aladár 1990-ben a bajba jutott kollégák megsegítésére szolgáló alapítványt hozott létre. Az alapítvány - létrejötte óta - csak a szakmai létet tartja kritériumnak, a rászorulónak nem kell valamelyik meghatározott szervezet tagjának lenniük.

A koncertre 5800 forintos áron az interneten és a MÚOSZ székházában lehet jegyet venni. Minden forint a segélyezést szolgálja, a bevétel elosztására bizottság alakul, amelyben mind a hat újságíró szervezet képviselteti magát.

A szervezőbizottság nevében Frank Iván azt hangsúlyozta, hogy a koncertnek nincs semmiféle szakmai üzenete, a jegyvásárlással bárki kifejezheti a szolidaritás, az egymás megbecsülése és segítése iránti igényt. Az est az első lépés abba az irányba, hogy a közös értékek dolgában a szakma összefogjon.

Az eseménynek külön honlapot is indítottak (www.osszefogunk.hu).

Az ügy érdekében a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ), a Magyar Újságírók Közössége (MÚK), a Magyar Katolikus Újságírók Szövetsége (MAKÚSZ), a Protestáns Újságírók Szövetsége (PRÚSZ), a Tudományos Újságírók Klubja (TÚK) és a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) júliusban írt alá szándéknyilatkozatot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.