A figyelemfelkeltés volt a cél

Jótékonysági rockkoncert New Yorkban

Nem az adománygyűjtés, hanem kizárólag a figyelemfelkeltés volt a célja egy nagyszabású jótékonysági rockkoncertnek, amelyet New Yorkban tartottak több mint 60 ezer fős közönség előtt szombat este a szegénység elleni küzdelem jegyében.

2012.09.30 18:55MTI

Noha az ENSZ Közgyűléshez időzített, a manhattani Central Parkban tartott, Global Citizen Festival elnevezésű ötórás koncertmaratonon olyan nagynevű rockbandák léptek fel, mint a Foo Fighters, a Crazy Horse vagy a Black Keys, továbbá az énekes Neil Young, a belépésért nem kellett fizetni. A jegyeket nem pénzért árusították, hanem pontok ellenében osztogatták, amelyeket a világ nagy problémáiról való informálódással lehetett gyűjteni.

A koncerten részt venni akaróknak regisztrálniuk kellett egy internetes honlapon, amely a szegénység elleni világméretű küzdelemről tájékoztat, és itt írásokat kellett elolvasni, videókat megnézni, és ezeket közösségi portálokon lehetőleg továbbadni. A szervezők szerint több mint 71 ezren regisztráltak, ami 3,5 millió oldalmegtekintést, 200-200 ezer információnak a Facebookon, illetve a Twitteren való megosztását, 170 ezer petícióaláírást, 98 ezer videomegtekintést eredményezett. Az érdeklődők átlagosan hat percet töltöttek a globalcitizen.org weboldalon tájékozódással, illetve információcserével, a mintegy 60 ezer ingyenjegyet pedig végül a legtöbb pontot összegyűjtők között osztották szét.

A szervezők remélik, hogy a helyszíni és az online közösségépítés eszközével, a közösségi portálok segítségével fokozhatják a nyomást Barack Obama amerikai elnökre, illetve republikánus kihívójára, Mitt Romneyra annak érdekében, hogy segítsenek megvalósítani az ENSZ célját, a mélyszegénység megfelezését 2015-re.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.