Állandóra

Színház lehet a váci régi moziból

Állandó és befogadó színház működhet a jövőben a váci régi mozi épületében, miután a város képviselő-testületének döntése értelmében a Fónay-HUMÁNIA-Társulat használatába került az ingatlan.

2012.07.27 13:14MTI

A Csányi körúton lévő, évek óta üresen álló filmszínház állagmegóvásáról az utóbbi időben az ingatlan kezelője, a Madách Imre Művelődési Központ (MIMK) saját költségvetéséből gondoskodott, ám a jövőben ez a feladat a Fónay-HUMÁNIA-Társulatra hárul.

A több mint egyéves előkészítő munka után július közepén aláírt szerződés szerint a Fónay-HUMÁNIA-Társulat a régi mozi épületében tarthatja próbáit, majd karbantartás, felújítás, takarítás után színházi előadásokat is szervezhetnek. Az épület egyéb rendezvényeknek is otthon ad majd - derül ki a vac.hu információiból.

Góczán Zsolt, a társulat igazgatója elképzeléseik között említette, hogy a jövő év tavaszának elején már önálló színházi előadással szeretnék megörvendeztetni Vác lakóit. Terveik szerint az önkormányzat költségvetéséből támogatott és pályázati forrásokból is működő, csaknem félszáz fős társulat évi 4-5 önálló darab mellett 2-3 külsős előadást is szervezne - olvasható a város honlapján.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.