Wallenberg-motívumok

Megnyílt a 3. magyar dokumentumfilm-fesztivál Los Angelesben

A Dél-kaliforniai Egyetem Filmművészeti Iskolájának Ray Stark Filmszínházában megnyílt a 3. Los Angeles-i magyar dokumentumfilm-fesztivál - közölte az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében a Los Angeles-i magyar főkonzulátus.

2012.05.26 12:07MTI

A fesztivált Alessandro Ago, a Filmművészeti Iskola igazgatója nyitotta meg, aki méltatta a magyar dokumentumfilm-művészet eredményeit, és hangsúlyozta, hogy a szemle jó alkalom arra, hogy az amerikai közönség betekintést kaphasson a magyar társadalom különböző szegmenseibe.

Ago csütörtök este elismeréssel szólt a fesztivál fő szervezőjével, a Los Angeles-i magyar főkonzulátussal való együttműködéséről is. Bokor Balázs nagykövet, főkonzul elmondta, hogy az idei dokumentumfilm-fesztiválon 30 filmet mutatnak be. Az idei fesztivál mottója, a második világháború idején Budapesten magyar zsidók tízezreit megmentő svéd diplomata születésének centenáriuma alkalmából: Wallenberg-motívumok.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.