Izraeli-francia vígjáték egy 2010-es akcióról

Nevetségessé teszik a Hamász-vezér halálát

Francia-izraeli vígjáték űz csúfot Mahmúd al-Mabhúh, a Hamász palesztin iszlamista mozgalom katonai szárnya egyik parancsnokának dubaji meggyilkolásából, abból a 2010-es akcióból, amelyet a helyi hatóságok a Moszad izraeli titkosszolgálatnak tulajdonítottak.

2012.03.06 15:16MTI

Al-Mabhúhot, az Ezzeddín el-Kasszám Brigádok egyik parancsnokát 2010. január 20-án ölték meg egy dubaji szálloda szobájában. A helyi hatóságok a Moszad számlájára írták a gyilkosságot. Nyomozásaik szerint a videofelvételek arról tanúskodtak, hogy 27 ember vett részt az akcióban. Mindannyian hamis - ír, francia, ausztrál vagy német - útlevelet használtak.
   
A Háárec című izraeli lap úgy tudja, a film a Kidon címet viseli majd. Az alkotás főszereplője Tomer Sisley francia színész lesz, a forgatókönyvet Emmanuel Nakash írja, ő egyben a film rendezője is. A forgatás áprilisban kezdődik Izraelben.
   
Két izraeli színész, Slomo Bár-Abba és Szasszon Gabaj alakíthatja a Moszad két vezetőjét, akik rájönnek, hogy az elkövetőknek valójában semmi közük sincs az izraeli titkosszolgálathoz és a gyilkosok valójában egy francia-izraeli szélhámosbanda tagjai.
   
A filmben a Moszad és a dubaji rendőrség versenyt fut az idővel, hogy felfedje az elkövetők valódi kilétét és rájöjjön, mi bírta rá őket, hogy megöljék a Hamász-vezért.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.