Last minute kultúra

Kedvezményes, aznapi színházjegyek a netről

Tizenhét budapesti színház, többek között a Katona József és a Radnóti Színház is csatlakozott a december óta működő maesteszinhaz.hu weboldalhoz, ahol kedvezményes, legfeljebb ötven százalékkal olcsóbb színházjegyeket kínálnak aznapi előadásokra.

2012.03.03 09:04MTI

Az oldalon éjfél után érhetőek el a kizárólag aznap esti előadásokra szóló olcsóbb jegyek, amelyeket online lehet megvásárolni.

Limbacher Tivadar, a honlap egyik alapítója az MTI-nek elmondta, hogy jelenleg tizenhét fővárosi színházzal állnak partnerségben és folyamatosan tárgyalnak a teátrumokkal, hogy bővíthessék a kínálatot. Február végén csatlakozott a kezdeményezéshez a budapesti Katona József és a Radnóti Miklós Színház.

Kifejtette, hogy az ötletet a honlap másik alapítójával, Szabadkai Attilával közösen találták ki. Felidézte, hogy azért indították el a honlapot, mert a színházkedvelők sokszor azért nem vagy csak ritkán jutnak el az előadásokra, mert vagy nem tudnak és nem akarnak több hétre előre tervezni, vagy drágának tartják a jegyet. Sokan pedig nehezen tudják kiválasztani a szerteágazó kínálatból a számukra érdekes produkciókat. A honlap könnyebbé teszi a választást, szűkíti az előadások körét.

Hozzázette: a partnerség a színházak számára semmilyen pluszköltséggel nem jár. A legfeljebb féláron eladott jegyek növelik a teátrumok fizető nézőszámát, hagyományos úton ugyanis nehezen tudják értékesíteni férőhelyeiket az utolsó napon.

Limbacher Tivadar elmondta, hogy a jövőben ezt a lehetőséget a vidéki közönség számára is szeretnék elérhetővé tenni, folyamatosan tárgyalnak vidéki színházakkal ennek lehetőségeiről.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.