Hárommillió fonttal támogatja a minisztérium

Filmakadémiát szerveznek az új brit filmes nemzedék számára

A következő filmes nemzedék számára indítanak új filmakadémiát Nagy-Britanniában. A kezdeményezést a brit oktatási minisztérium hárommillió fonttal (646 millió forinttal) támogatja.

2012.02.29 12:59MTI

A Brit Filmintézet irányításával készülő program ötezer 16-19 éves diák oktatását irányozza elő az új filmiskolában. A képzés hétvégeken és esténként folyik majd az országszerte kijelölt központokban. Az iskola működésére a brit oktatási tárca három évre hárommillió fontot szán - ismertette a napokban a BBC online hírszolgáltató.
   
Michel Grove oktatási miniszter szerint az új filmakadémia annak biztosítéka, hogy az ország versenyképes marad a filmes ágazatban. Különösen azért tetszik neki az ötlet - árulta el -, mert azok is lehetőséget kapnak a filmes képzésben való részvételre, akik "nem rendelkeznek bizonyos előnyökkel", és különben nem lenne esélyük a tanulásra.
   
A filmakadémia növendékeit az iskolák segítségével választják ki. A tanintézmények azokat a gyerekeket ajánlhatják, akikben "megmutatkozik a kreatív tehetség, a technikai képességek, az elszántság és a kitartás" - idézte a szervezőket a bbc.co.uk.
   
A filmakadémia képzésein a filmgyártással kapcsolatos technikai, üzleti és marketing képesítést szereznek a fiatalok, hogy felkészülten kezdhessék filmes pályafutásukat. Ezt követően mintegy kétszáz hallgató kap felvételt egy bennlakásos filmkészítő kurzusra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.