Dokumentumfilm készült a jellegzetességről...

Milyen bajuszos férfival csókolózni?

Kreatív dokumentumfilm készült a Magyar Bajuszról, mely 2012. március 4-én, vasárnap 19.30-kor debütál a Toldi Moziban. A stáb két éven keresztül követte a 17 fős Magyar Bajusz Társaság tagjait, akik közül végül négy kiemelkedő bajszos vált a film főszereplőjévé.

Magyar bajusz - így pödrik a mieink! képgaléria

2012.02.28 15:55ma.hu

A Magyar Bajusz várhatóan az idei év talán leghumorosabb dokumentumfilmje, mely a kulturális különbségekről, a magyar patriotizmusról, és a férfiasságról szól.

A rendező, Lakos Nóra, frissen végzett filmegyetemista, rendező, aki egy újsághírt olvasva talált rá a témára. Melyben ez volt olvasható: "Tragédia, tíz éve német nyeri a magyar bajusz kategóriát a Bajusz Európa Bajnokságon!"

A stáb két éven keresztül követte a 17 fős Magyar Bajusz Társaság tagjait, akik közül végül négy kiemelkedő bajszos vált a film főszereplőjévé. A film a német és a magyar bajuszcsapat felkészülését és magát a bajusz EB-t követi végig.

A természetes a fodrászolttal, a hagyományos az új technikai vívmányokkal küzd meg ezen a versenyen. A német versenyzők hetekkel az EB előtt stylist workshopon tanulják a pödrés technikáját, a tökéletes waxolást, a színpadi megjelenés tudományát.

Képekért KATT a fotóra!

Ezzel szemben a magyarok felkészülés gyanánt összejönnek egy tanyán, pálinkáznak és a magyar bajusz hagyományairól értekeznek.

Úgy gondolják, a "szőrszobrászkodás" nem férfias dolog, a bajusz az élet természetes része, a magyar bajusz pedig pont olyan, ahogyan azt a magyar ember mindennap hordja. Nem kell hozzá se fésű, se wax.

Az alkotásból a női szemszög sem marad el: a rendezőnő tudatosan egy női operatőrt, Csepeli Esztert, választott alkotótársul, a filmben pedig megszólalnak a feleségek is, így kiderül például, milyen bajszos férfival csókolózni, a kezdő bajszosok pedig kezelési útmutatót kapnak arról mit, hogyan kell enni és inni, hogy az arcszőrzet csábító maradjon...

A témához illő játékosság a doku formanyelvében is megjelenik, így animációk és árnyjátékok színesítik a filmet.

A film, magyar-német koprodukcióban készült a Katapult Film és a berlini székhelyű Inselfim gyártásában.

Magyarországon a Magyar Bajusz 2012. március 4-én, vasárnap 19.30-kor debütál a Toldi Moziban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.